‘Emma wil leven’

emma-wil-leven-2

Afgelopen week zag ik een tweet voorbij komen van een kennis. “Emma wil leven”. Heel wat mensen reageerden dat ‘het hen zo geraakt had’. Ik werd benieuwd, googelde “Emma wil leven” en bekeek de documentaire. Wat er daarna met me gebeurde was zo speciaal, zo emotioneel.

‘Emma wil leven’ is een documentaire rond Emma, een meisje van 19 die al 6 jaar anorexia nervosa heeft, een eetstoornis. Je ziet in de documentaire de ouders van het meisje praten, de dokter en uiteindelijk ook haar ‘verplegers’ uit Portugal.

Emma besloot dat het genoeg was geweest, ze wou zo graag genezen van het monster in haar hoofd. In Portugal was er een gespecialiseerde villa waar ze haar gingen helpen, haar terug gelukkig maken. Emma filmde daar alles.

Om de rest van het verhaal te weten te komen,  spoor ik je zeker aan om hier de documentaire te bekijken.

emma-wil-leven

Voor mij was het heel erg bijzonder om te zien hoe Emma, desondanks haar zeer onstabiele leven, toch zo positief was. En bleef.

Je zag hoe ze terug gelukkig wou worden, maar anderzijds zie je ook dat het monster in Emma’s hoofd veel meer is dan alleen maar ‘niet willen eten’.

Wat heel bizar was, is dat dit meisje een van ons kon zijn. Elke meisje voelt zich in de pubertijd wel eens te dik, we worden er ook op gewezen om er altijd goed uit te zien. Ben je te dik, dan val je uit de boot. Maar ook evengoed als je te dun bent.

Daarom denk ik dat deze documentaire een heel goed statement kan zijn, om iedereen te aanvaarden. Maar vooral om je naasten graag te zien, want je weet nooit wanneer iemand er niet meer zal zijn.

 

 

 

Advertenties

2 gedachten over “‘Emma wil leven’

    1. Dank je wel. Dat kan ik wel geloven, echt een super heftig verhaal van een dappere meid. Zelf vind ik het heel positief dat er zoveel media aandacht rond is, zo zien meer mensen hoe het eigenlijk echt is. Liefs x

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s